MEB TOPLUMSAL DEĞERLER

Toplumsal Değerler eğitimi çalışmalarımızı manevi ve kültürel değerlerimizi esas alarak yürütmekteyiz. Yaptığımız etkinliklerle çocuklarımızın sağlıklı kişiliğinin temel taşlarının 0-6 yaş aralığında oluştuğunu göz önüne alarak, toplumsal ve evrensel değerlere karşı bilinç ve farkındalığı arttırmayı, yaş özelliklerine uygun becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Bireyin fiziksel ve toplumsal çevreyi algılaması ve anlamlandırması, sahip olduğu değerler çerçevesinde şekillenmektedir. Birey, olay ve olgulara karşı konumunu sahip olduğu değerlere göre belirler. Etkinliklerimizde ele aldığımız başlıca değerlerimiz ise;

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇIKTILARIMIZ

01

SORUMLULUK

Sorumluluğu öğrenmek de tıpkı diğer becerileri öğrenmek gibidir. Çocuk ne kadar çok denerse bu konuda o kadar çok başarılı olur. Çocuğun kendi kendini yöneten, yüksek benlik saygısına sahip, doyumlu bir birey olarak gelişmesi, büyük ölçüde ona sağlanan fırsatlara ve ebeveyn yaklaşımına bağlıdır.
02

ŞEFKAT VE MERHAMET

Bazen hayat bize zaten sahip olduklarımızı hatırlamamız/değerini anlamamız için onları karşımıza yeni kavramlarmış gibi çıkarır. Empati böyle bir kavram bizce. Çünkü aslında kültürel olarak değerlerimizde mevcut olan ya da eskiden olduğuna inandığımız başkalarını önemsemenin, şefkat ve merhamet duygularının temeli. “Kalbi eğitmeden, aklı eğitmek eğitim değildir.” Aristo
03

DOĞRULUK VE GÜVEN

Doğru insan yalan söylemez, başkalarının hakkını yemez, hakkı olmayan şeyi almaz. İnsanların hatalarını aramaz, hatası olanların hatasını yüzüne vurmaz. İnsanlara kötü söz söylemez, insanlara lakap takmaz, insanları alaya almaz. İnsanlara eli ile ve dili ile zarar vermez.  İnsanların hoşlanmadığı tavır ve davranışlarda bulunmaz. Menfaatinin  değil, doğru olanın peşinde olur.
04

ADİL OLMAK

Adalet duygusunun oluşması erken çocukluk döneminden itibaren başlar. Çocuklar bu erken dönemden itibaren duyu sistemleriyle hem kendi ihtiyaçlarını hem de çevrelerinin beklentilerini tanırlar. Tüm bunlara verdikleri tepkilerden oluşan davranışlarının sağlıklı gelişimi farklı gelişim parametrelerinin uyumu ve bütünlük içinde olmasına bağlıdır.
TOP